13 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTI VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKAI
Gamybai reikės:
- 225 g. varškės 9 %;
- 120 g. moliūgo;
- 38 g. bulvių krakmolo;
- Druskos.
Gamybos eiga:
- Moliūgai supjaustomi kubeliais ir dedami į verdantį vandenį.
- Moliūgai blanširuojami apie 5-10 min.
- Suminkštėję moliūgai sutrinami elektiriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
- Trinti moliūgai atvėsinami iki ne aukštesnės kaip +40°C temperatūros.
- Į dubenį sudedama varškė, sutrinti atvėsinti moliūgai, krakmolas ir viskas gerai išmaišoma.
- Tešla suminkoma ir suformuojamas, susukamas 3-4 cm. pločio volelis. Suformuota tešla supjaustoma gabaliukais ir rankomis formuojami rutuliukų formos virtinukų pusgaminiai.
- Puode užvirinamas vanduo. Į verdantį vandenį dedami suformuoti virtinukų pusgaminiai, beriama druska ir verdama apie 5-10 min.
Skanaus!
Komentarų nėra