SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTI VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKAI

tikra mityba, receptas, virtiniaii, varškė

13 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTI VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKAI

Gamybai reikės:

  • 225 g. varškės 9 %;
  • 120 g. moliūgo;
  • 38 g. bulvių krakmolo;
  • Druskos.

Gamybos eiga:

  1. Moliūgai supjaustomi kubeliais ir dedami į verdantį vandenį.
  2. Moliūgai blanširuojami apie 5-10 min.
  3. Suminkštėję moliūgai sutrinami elektiriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
  4. Trinti moliūgai atvėsinami iki ne aukštesnės kaip +40°C temperatūros.
  5. Į dubenį sudedama varškė, sutrinti atvėsinti moliūgai, krakmolas ir viskas gerai išmaišoma.
  6. Tešla suminkoma ir suformuojamas, susukamas 3-4 cm. pločio volelis. Suformuota tešla supjaustoma gabaliukais ir rankomis formuojami rutuliukų formos virtinukų pusgaminiai.
  7. Puode užvirinamas vanduo. Į verdantį vandenį dedami suformuoti virtinukų pusgaminiai, beriama druska ir verdama apie 5-10 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą