Kviečiame resitruotis į seminarą „Maitinimo organizavimas asmens sveikatos priežiūros įstaigose. Aktualijos ir problemos.”

17 Bir Kviečiame resitruotis į seminarą „Maitinimo organizavimas asmens sveikatos priežiūros įstaigose. Aktualijos ir problemos.”

Seminaras

Kviečiame resitruotis į seminarą

„Maitinimo organizavimas asmens sveikatos priežiūros įstaigose. Aktualijos ir problemos.”

Seminaras vyks:
2020 m. liepos mėn. 9 d. 10:00 val.
Viešbučio City Art Inn konferencijų
salėje, adresu: J. Jasinskio g. 14, Vilnius

Seminaro temos:

  • Maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo nuostatų taikymas praktikoje. Bendrieji reikalavimai, tvarka ir atsakomybė. 
  • Dietinių patiekalų patiekimo pacientams tvarka. Estetiško maisto patiekimo rekomendacijos. Praktiniai pavyzdžiai.
  • Pacientams maitinti tiekiamų maisto produktų kokybės reikalavimai. Leidžiamas cukrų, druskos ir privalomas skaidulinių medžiagų kiekis pacientams maitinti tiekiamuose standartinėms dietoms skirtuose maisto produktuose ir patiekaluose. Draudžiami maisto priedai. Maisto apdorojimo būdai sumažinantys cheminių teršalų kiekį maiste. 
  • 2022 m. lapkričio 1 d. įsigaliosiantis tvarkos aprašo 7 punktas. Privalomi dietinių patiekalų gaminimo mokymai. Įsakymo „Dėl pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimai įsigalioję nuo 2020 m. gegužės 1 d. Kas keitėsi? 
  • Valgiaraščių sudarymo reikalavimai. Maistinės ir energinės vertės teoriniai ir praktiniai skirtumai lėkštėje ir valgiaraštyje. Kaip ir kodėl? 
  • Maistas iš namų. Kylančios grėsmės ligoniams, informavimo būdai, atsakomybės. 
  • Dietų aprašai ir dietų skyrimo metodinės rekomendacijos. Asmens sveikatos priežiūros įstaigose skiriamų dietų aprašai ir dietų skyrimo metodinės rekomendacijos.
  • Dietų nomenklatūra. Bendrieji nepilnamečių ir suaugusiųjų dietų reikalavimai. 

Seminaro trukmė: 5,5 akad. val.

Seminaro pradžia: 10:00 val.

Seminarą veda:

  • SAM Visuomenės sveikatos departamento Sveikatos stiprinimo skyriaus vyriausioji specialistė;
  • Medicinos mokslų daktarė, gydytoja dietologė, Lietuvos dietologų draugijos ir Lietuvos enterinės ir parenterinės mitybos draugijos valdybos narė, Europos klinikinės mitybos ir metabolizmo draugijos narė;

Registracija: mob. 8  685 72544 arba užpildant žemiau esančią registracijos formą.

Seminaro kaina: 99,00 Eur / asmeniui.  

*Užsiregistravus iki birželio 26 d. kaina 90,00 EUR / asmeniui;

*Užregistravus du arba daugiau dalyvių iš tos pačios įmonės kaina 90,00 EUR / asmeniui.

NAUJA!!! Išskirtinė galimybė seminaro dalyviams užduoti konkrečius klausimus seminaro lektorėms ir seminaro metu gauti išsamų atsakymą. Rūpimus klausimus galite pateikti žemiau esančioje registracijos anketoje arba atsiųsti el. paštu info@tikramityba.lt. Klausimai priimami iki liepos 2 d.

Dėl išsamesnės informacijos apie seminarą kreiptis el. paštu: info@tikramityba.lt

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą