11 Gru KŪČIŲ STALO SERVIRAVIMO TRADCIJOS
Liko tik pora savaičių iki visų laukiamų švenčių...
Liko tik pora savaičių iki visų laukiamų švenčių...
Cukraus pakaitalai – medus, agavos sirupas, stevija ir pan. Žinoma, bet kokiu atveju geriau rinktis natūralius ir jei tik yra galimybė išvengti pridėtinių cukrų. Tačiau pasitaiko aplinkybių, kuomet to negalime padaryti ir ieškome kitų cukraus pakaitalų. Šiandien pakalbėkime apie tai, kokiomis proporcijomis yra keičiamas paprastasis baltasis...
Artėjant Kalėdoms vis dažniau galvojame, ką šiemet dėsime ant šventinio stalo ir kuo nustebinsime savo artimuosius...
Cukraus (kaip, beje, ir druskos bei riebalų) kiekio maiste mažinimas – svarbus žingsnis sveikatai palankios mitybos link, tačiau, nuo ko pradėti? Cukraus mažinimo mityboje taisyklės: Sumažinkite pridedamų cukrų (cukraus) kiekį tuose maisto produktuose, kuriuos vartojate nuolat, pvz., rytinėje košėje, kavoje ar arbatoje;Ribokite gaiviųjų gėrimų, kurių sudėtyje yra...
PRIDĖTINIO CUKRAUS ŽALA ORGANIZMUI Pasak ekspertų, cukraus vartojimas yra pagrindinė nutukimo ir daugelio lėtinių ligų, tokių kaip 2 tipo diabetas, priežastis. Nutukimo procentas didėja visame pasaulyje, ir manoma, kad pridėtinis cukrus yra vienas pagrindinių kaltininkų. Pridėtinio cukraus vartojimas padidina alkį ir gali sukelti atsparumą leptinui –...
Privalomųjų alkoholio, narkotikų, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo poveikio žmogaus sveikatai mokymų bendroji programa (A1) skirta transporto priemonių vairuotojams, orlaivio įgulos nariams, orlaivių techninę priežiūrą atliekantiems asmenims, skrydžių vadovams, medžioklės ar žvejybos taisykles pažeidusiems asmenims, laivų vairuotojams ir tam tikras pareigas jūrų laive...
2020 m. programos „Sveikatiada“ atliktas 6–7 klasių mokinių mitybos ir fizinio aktyvumo tyrimas parodė, jog kas antras mokinys saldumynus valgo kasdien, o penktadalis jais smaližiauja net keletą kartų per dieną. Be to, kas šeštas moksleivis vietoj sveikų užkandžių renkasi saldainius ar bulvių traškučius. Mokyklų valgyklose...
Cukrūs – tai maisto produktuose esantys monosacharidai ir disacharidai (pvz., gliukozė, fruktozė, galaktozė, sacharozė, laktozė). Kartais cukrūs dar vadinami paprastaisiais angliavandeniais. Cukraus alkoholiai (polioliai), t. y. sorbitolis, ksilitolis, manitolis ir laktitolis dažniausiai nepriskiriami grupei „cukrūs“. Natūraliai cukrai yra - vaisiuose, uogose, daržovėse, pieno produktuose. Tačiau daugiausiai cukrų...
Tęsiantis adventui norime aptarti dar vieną temą – CUKRAI Visų pirma svarbu suprasti, kad yra dviejų rūšių cukrai: Natūraliai maiste esantys cukrai, pvz.: fruktozė – vaisiuose, laktozė – pieno produktuose;Pridėtiniai cukrai - tai monosacharidai (gliukozė, fruktozė) ir disacharidai (cukrozė ar sacharozė – valgomasis cukrus), kuriuos gaminant maist1...
Vakar aptarėme, kodėl svarbus Omega 6 ir Omega 3 riebalų rūgščių santykis bei išsiaiškinome, jog daugumai žmonių trūksta būtent Omega 3 riebalų rūgščių. Tad kokią naudą mūsų organizmui teikia šios riebalų rūgštys? OMEGA 3 RIEBALŲ RŪGŠČIŲ NAUDA ORGANIZMUI Geresnė smegenų veikla Omega-3 nepakeičiamos riebalų rūgštys yra labai svarbios...