Naujienos

omletas, keptuvė, žalia, smidrai, tikra mityba

28 Bal RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

Šiandien norime pasidalinti pusryčių idėja - ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS Gamybai reikės: 2 vnt. kiaušinių;30 g. fermentinio sūrio 45 %;30 ml. pieno 2,5 %;30 g. špinatų;Žalumynų (krapų, petražolių ar kt.);70 g. smidrų;Aliejaus (kepimui). Gamybos eiga: Kiaušiniai ir pienas išplakami.Fermentinis sūris sutarkuojamas smulkia tarka ir sudedamas...

Daugiau
vitaminas D, žalia, tikra mityba, gyvūninis maistas, augalinis maistas, augalai, saulė

24 Bal VITAMINAS D

Šylant orams, vis dažniau būname lauke ir dažniau džiaugiames saulės spinduliais. O saulė asocijuojasi su vitaminu D Vitaminas D yra riebaluose tirpus vitaminas, o tai reiškia, kad jis ištirpsta riebaluose (aliejuose) ir gali būti saugomas jūsų organizme ilgą laiką. Yra 2 pagrindinės formos: Vitaminas D3 (cholekalciferolis). Aptinkamas kai kuriuose...

Daugiau
blynai, varškėčiai, bananai, tikra mityba

21 Bal RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖČIAI SU RYŽIŲ MILTAIS IR BANANAIS

Gamybai reikės: 215 g. varškė 9 %;80 g. bananų;70g. ryžių miltų;1 vnt. kiaušinių;Vanilinio cukraus;Druskos. Gamybos eiga: Bananai supjaustomi stambiais griežinėliais. Į dubenį dedami pjaustyti bananai, varškė ir viskas sutrinama elektriniu - rankiniu trintuvu (belnderiu).Į trintos varškės ir bananų masę dedami kiaušiniai, ryžių miltai, vanilinis cukrus, druska ir viskas gerai...

Daugiau
vitaminas C, tikra mityba, stiprus imunitetas, sveikata

17 Bal VITAMINO C NAUDA

Pavasaris, pats metas pakalbėti apie vitaminus ir jų naudą mūsų organizmui. Šiandien aptarsime VITAMINĄ C. Kuo jis naudingas? 1. Stiprina imunitetą Vitaminas C skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo infekcijų.Vitaminas C padeda baltiesiems kraujo kūnams veikti efektyviau, tuo pačiu apsaugodamas juos nuo laisvųjų radikalų...

Daugiau
batatai, tikra mityba, žalia, lėkštė, sveikos mitybos standartas, kepta garuose

14 Bal RECEPTAS – Garuose keptos batatų lazdelės su prieskoninėmis žolelėmis

Gamybai reikės: 325 g. batatų;20 g. aliejaus;2 sk. česnako;Druskos;Pipirų;Prieskoninių žolelių;Rozmarinų. Gamybos eiga: Batatai nulupami, nuplaunami ir supjaustomi lazdelėmis.Česnakai susmulkinami.Pjaustytos batatų lazdelės apšlakstomos aliejumi, apiberiamos smulkintais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir dedamos į kepimo skardą.Kepama orkaitėje apie +185-+190°C temperatūroje apie 15-20 min. Skanaus! ...

Daugiau
konferencija, tikra mityba, sveikas vaikas, vaiku maitinimas

05 Bal Konferencija “Sveikas vaikas: nuo iššūkių iki rekomendacijų ”

Vieni svarbiausių veiksnių, lemiančių vaikų sveikatą ir vystymąsi, yra tinkama mityba ir fizinis aktyvumas. Būtent vaikystėje formuojasi sveikos gyvensenos įpročiai ir nuo to gali priklausyti viso tolimesnio gyvenimo kokybė. Ne paslaptis, kad šiandien vaikai yra įpratę rinktis nesveiką maistą, o vietoj fizinio aktyvumo – pasyvų laisvalaikio...

Daugiau
tikra mityba, suaugusių globa, sveikai, skaniai, paprastai, valgiaraštis, valgiaraščių leidinys

03 Bal NAUJIENA! “Sveikai, skaniai, paprastai”

Pristatome NAUJIENĄ! Elektroninis perspektyvinių valgiaraščių rinkinys skirtas suaugusių asmenų socialinės globos įstaigoms. Rinkinyje rasite: •18-64 m. amžiaus grupės 14 dienų valgiaraštį ir technologines korteles; ≥64 m. amžiaus grupės 14 dienų valgiaraštį ir patiekalų technologines korteles. Daugiau informacijos ir pavyzdžius rasite ČIA Įsigyti galite ČIA ...

Daugiau
vanduo, vandens diena, tikra mityba, sveikos mitybos stabdratas, rasa, žalia, lašas

22 Kov Tėvų blogi įpročiai – dažniausia klaida, kuri kenkia vaikų sveikatai ir tiesiu keliu veda prie nutukimo

Kaip gyventi, kiekvieno iš mūsų pasirinkimas, kiek, ko ir kaip valgyti - taip pat. Gydytojai dietologai, mitybos specialistai ,,trimituoja“, kad daugėja nutukusių ar viršsvorį turinčių vaikų, sveikatos specialistai sako, kad ugdymo įstaigose daugėja vaikų, sergančių lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, kurių priežastis netinkama mityba. Maistas yra jau ne būtinybė, kad...

Daugiau

10 Kov „SOCIALINĖS GLOBOS ĮSTAIGŲ VALGIARAŠTIS. KAS, KAIP, KODĖL? PRAKTINIAI SVEIKATAI PALANKIŲ PATIEKALŲ GAMYBOS MOKYMAI.“ Teorija – praktika

Mokymai vyks 2023 m. kovo 30 d. 13:30 val. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, Taikos pr. 133, Kaunas. 13:00 val. Dalyvių registracija. 13:30 val. Mokymų pradžia. Mokymų kaina 80 Eur /asm. *Užsiregistravus iki kovo 17 d. kaina tik 75,00 Eur / asmeniui; **Užregistravus du ar daugiau dalyvių...

Daugiau
vaikai, laukas, žolė, pavasaris, fizinis aktyvumas, sportas

08 Kov Pasyvus vaikų požiūris į fizinį aktyvumą: kas lemia jų abejingumą?

Šiandien Lietuvos vaikų ir paauglių susidomėjimas fiziškai aktyvia veikla sparčiai mažėja. Šio pasyvaus požiūrio rezultatas – vis dažnesnės antsvorio problemos, pašlijusi sveikata, o ilgainiui galimi ir psichologiniai negalavimai. Kas lemia tokį jaunimo požiūrį į sportą ir kokios priemonės gali pakeisti jų nuomonę? Fizinis aktyvumas - veikla, kai...

Daugiau